10 dagen bijkomen van 10 jaar Welcome to the Future

Een groots welkom was het, want Welcome to the Future vierde zijn 10de editie dit jaar! Zelf zijn we in de buurt van ‘t Twiske opgegroeid, maar hebben tot voorheen alleen de muziek van een afstandje mogen beluisteren. Met het tienjarig bestaan dan ook een mooi moment om WTTF eindelijk van dichtbij te kunnen bewonderen. Zeker als je weet dat het festival vorig jaar geen doorgang kon vinden door het slechte weer. Gelukkig waren de weergoden Welcome to the Future dit jaar wel goed gezind.

Een kleurrijke setting in de stralende zon

Na een toeristische route vanaf Amsterdam centraal droppen we onze fietsen. Na een aangename fouillering door de security, lopen we verwachtingsvol het terrein op. De stralende zon lacht ons tegemoet, de dag kan nu al niet meer stuk! Tussen de artistieke pilaren met grote “sier” ballen kijken we van deze heuvel eens goed om ons heen. ’T Twiske voelt feestelijk met veel gekleurde tenten. Zo had elke tent zijn eigen thema, stijl en muziekgenre. Veel knusse hoekjes met banken en heerlijke hangmatten om lekker te genieten van de zon en de muziek!

Hip, happening en stijf uitverkocht

De bekende heuvel (normaal spot je hier alleen konijnen) stond vol met festivalgangers. Niet zo gek; Welcome to the Future was al weken “hip & happening” en daardoor stijf uitverkocht. Geen rare “futuristische” kleding, maar gewoon lekker nuchtere festival gangers dansend in hotpants of met ontbloot bovenlijf. Wij stapte vrolijk met een Gin Tonic in de hand verder.

Hoe begin je een festival? Juist, met een goede bodem… Na wat afgeleid te zijn door leuke sieradententjes en knusse “chill” area’s, hadden we onze doel gevonden: Food… WTTF bleek echt veel groter dan gedacht hadden. Het was een festival, in een festival, in een festival. Zo’n groot festival op één dag? Dat vroeg om een speciale techniek dus na ons patatje stoofvlees besloten we dat er bij elk nieuw drankje een nieuwe stage ontdekt moest worden. De perfecte techniek om onverwachts tegen iets moois op te lopen.

Bloemetjes plukken in de Garden

Op de mainstage bij Apollinia zit de sfeer zit er goed in en de party kriebels krijgen steeds meer de overhand, hier maken we dan ook onze eerste (epic) moves. Volgend rondjes: een cocktail en een lekkere beat bij de Caipri Boys. In the “Garden” plukken we een bloemetje met Some chemisty & Florinsz Janvier, In “Amsterdam” genieten we van dansende prostituees (écht) voor het raam van Oliver Weiter tijdens zijn opzwepende set. In het “Circus” genieten we nog even van Karotte & Gregor Tresher, onze muzikale acrobaten van de dag.

Na onze voetjes in de “House” tent gezet te hebben, willen we hier niet meer weg. De heerlijke sound van Cajmere heeft ons in z’n greep en na een paar drankjes en wat zonnestralen op ons gezicht, zijn we hier niet meer weg te slaan! We dansen het festival helemaal uit met De Sluwe Vos en willen dit paradijselijke festival eigenlijk helemaal niet meer verlaten.

10 dagen bijkomen..

Het festival dat begon als een gezellig feestje eindigde in een knaller van een spektakel. Met nog veel te veel adrenaline fietsten we na afloop lichtelijk slingerend terug naar Amsterdam. De terugweg leek veel korter, hoe kan dat nou?! Het 10 jarig bestaan van WTTF: Daar moeten we minstens 10 dagen van bijkomen! Future, here we come!

Verslag door: Jill & Valentine
Beeld van Welcome to the Future

Volgend artikelDe zinderende zandkorrels van Voltt Beach