Daydream festival: Inkakken is een speciaal biertje pakken

Het festivalseizoen is inmiddels in volle gang. Ondanks een overvloed aan festivals zien we (gelukkig) een paar namen die jaarlijks terugkeren. Vandaag staat Daydream Festival op het programma, een festival dat al sinds 2010 werd gehouden in Lommel (België) maar dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd in Aquabest.

The Butterfly effect

We komen rond 14:00 uur binnen en de binnenkomst gaat soepel: bij de ingang staan geen lange wachtrijen, dus we kunnen snel beginnen aan het dagje Daydream. Bij binnenkomst krijgen we een boekje aangeboden met daarin alle informatie over deze dag, zoals de timetable en een plattegrond, maar ook het thema van en een verhaal over Daydream. Het thema vandaag is The Papilio Fantasia, wat staat voor de vlinder van de fantasie. Uit het boekje blijkt dat deze vlinder, ook wel bekend als de Dream Butterfly, uitgestorven zou zijn maar wederom gevonden is en ervoor zorgt dat mensen kunnen dromen met hun ogen open. Tijd om op zoek te gaan naar de Butterfly effect.

Van een zonnige droom naar een Bad dream

Bij binnenkomst krijgen we een gratis Passoa Fresh aangeboden van een sponsorteam, waar we even een korte stop voor maken. Daarna beginnen we snel met het verkennen van het terrein onder het genot van een biertje. Het is bewolkt, maar met 20 graden wel aangenaam. Af en toe komt ook de zon door. Daydream telt dit jaar 7 verschillende podia, de een groter dan de ander, maar allemaal mooi ontworpen en in lijn met het thema van de dag. De Herrie met Gerrie stage ligt als een pier op het water, en de mainstage beeldt the Papilio Fantasia uit; een prachtige vlinder met groene en gele tinten met in het midden de DJ.

Bij de hardstyle stage (de “Bad Dream”) is het al direct sfeervol en gezellig met de muziek van Galactixx. Bij deze stage blijven we een tijdje hangen: deels door de goede sfeer, maar ook doordat het eind van de middag even hard regent op het festivalterrein. Zodra het droog is, vervolgen we de route naar de Daisy stage, dat vandaag omgedoopt is tot de Desperados Arena. De stage is niet groot, maar wel erg gezellig. Daarna blijven we even hangen bij de Dream Bucket stage, waar “De Lievelings Dj’s van je Zusje” en “Dansado & De Feestneger” het publiek al goed mee weten te krijgen. Het is er druk, en de sfeer zit er al goed in.

Inkakken = een speciaal biertje pakken

Als je even uit wil rusten, of iets anders wil doen dan feesten bij een van de zeven stages, zijn op het terrein genoeg activiteiten te vinden. Passoa heeft een beachvolleybalveld geopend, met daarbij hangmatten en strandstoelen om even bij te kunnen komen op het strand van Aquabest. Captain Morgan heeft een eigen karaokebar geopend en Liefmans heeft een “Shuffleboard Club” geopend. Onder het motto “inkakken = massage pakken” (fantastisch gevonden) is er ook een massagesalon op het festivalterrein te vinden.

En als laatste is er ook iets voor de speciaalbierfan: in een speciaal terrein, de Beergarden, zijn verschillende speciaalbieren verkrijgbaar. Voor eten is er genoeg keuze: van churros tot carpaccio, en van kibbeling tot vlees van de barbecue, voor iedereen is er wel iets. Wij houden het vandaag eenvoudig bij een frietje. Na het eten klaart het gelukkig weer op en blijft het de rest van de avond droog.

De unieke dansmoves van Salvatore

Op de mainstage zien we een aantal grote artiesten, waaronder Brooks, Lost Frequencies, Fedde le Grand en Salvatore Ganacci. Bij 7th Sunday moest Salvatore Ganacci zijn set helaas afzeggen, maar bij Daydream was hij wel aanwezig: inclusief zijn unieke dansmoves tijdens het optreden. Ook als je van andere muziekstijlen houdt heb je voldoende keuze: bij de hardstyle stage vinden we onder andere Brennan Heart, Wildstylez en B-front. Ook Lil’ Kleine zorgt voor enorme drukte bij de “Dream Bucket” stage en ook Puinhoop Kollektiv, Daisy en Zany zijn op Daydream te vinden, verspreid over de zeven verschillende stages.

Geen Japans nieuwjaar

Naarmate de avond verstrijkt wordt het steeds drukker op de mainstage, en zowel in het publiek als op het VIP deck staan mensen die (heel) uitbundig meedansen op de muziek, wat zorgt voor een leuke sfeer gedurende de avond. Na de laatste set op de mainstage van Salvatore Ganacci rondt het festival binnen enkele minuten af: een kort bedankwoord van de organisatie concludeert de dag Daydream. Helaas is er vergeleken met andere grote festivals geen eindshow zoals we die gewend zijn met vuurwerk en dergelijke, maar wij zijn volgend jaar zeker weer aanwezig en kunnen Daydream zeker aanraden voor op je festivalkalender. Voor een eindshow met vuurwerk moet je nog een jaartje wachten, dan vind in Japan de eerste editie plaats van Daydream festival.

Verslag door: Ron Willems en Lynn de Graaf
Foto door: Daydream festival