Futuristisch Warehouse decor voor WTTF

Als je in een glazen bol de toekomst zou kunnen bekijken, wat zou je dan zien… Of kan je je eigenlijk beter afvragen wat je dan zou horen.. Daar gingen ze dan op een koude natte zaterdag dwars door het land om de eigen toekomst te gaan ervaren.

De zomereditie van deze toekomst (afgelopen juli) was wat dat betreft qua weersomstandigheden bij voorbaat al een grote winnaar. Op deze novemberdag was het namelijk op en top herfst in Nederland. Grijs, guur, nat en Sinterklaas zou bijna van z’n paard gaan waaien. Of de Sint wel op z’n knol kon blijven zitten met deze harde wind was echter niet echt iets wat het avontuurlijke drietal kon deren. Zij gingen voornamelijk hun eigen hoofd vullen met heerlijke klanken en een kleurrijke omgeving.

Het zou wel een enorm contrast worden van wat ze buiten allemaal zagen en binnen beleven. Een herfstdag in november kan er grijs en erg triest uit zien, maar eenmaal aangekomen op de bestemming Warehouse Elementenstraat in Amsterdam konden de jassen en plu’s verdwijnen en werd het tijd voor de Back to the Future truc a la 2016.

Futuristisch Warehouse

Wat een verademing kan het zijn wanneer je na een barre natte tocht binnen aangenaam warm kan worden op een onbekende locatie. Oké, het was wel duidelijk dat er ook inde toekomst schijnbaar nog vaste plichtplegingen waren met security, lockers en muntjes. Maar toen de vaste bekende zaken eenmaal waren geregeld werd het tijd om binnen eens vooruit te gaan kijken en lekker de zon op te zoeken.

De locatie Warehouse had iets futuristisch. Zo van, je stapt ergens binnen en bent het eerste half uur je vooral aan het oriënteren om te zien in welke voor jou vreemde wereld je deze dag stapt. Een kleurrijk geheel van locaties zouden het van oorsprong grijze en saaie pand nu maken tot een wereld waar alle aanwezigen tot in de late uurtjes konden genieten van heerlijke klanken, de trillingen van een beat en het aanschouwen van talloze kleuren en lichtshows.

Ze besloten om de eerste indrukken maar eens te gaan verwerken op een loungebank met een drankje in de hand. He he, even onderuit in de ‘garden’ om te kijken wat er allemaal om hen heen plaatsvond. Als lezer snapt u uiteraard wel dat u de garden niet al te letterlijk buiten moet gaan zoeken bij dit onwereldse toekomstblikje. Een binnentuin was wat dat betreft ook wel een stuk aangenamer.

Garden & Salon

Hoe de toekomst er uit zou gaan zien werd op deze dag op verschillende locaties binnen duidelijk. Er waren zoveel verschillende vertellers te zien, maar meer om te horen.

Op de locatie “Garden” met Arjuna Schiks (Live), Benny Rodrigues, Detroit Swindle, Genii Quartet (Live), Jackmaster, Steve Rachmad en Will Oirson. Intussen kon je bij “Techno” los gaan op de muzikale verhalen van Artefakt (Live), Cari Lekebusch & Zoe Xenia, Egbert (Live), Function, Joran van Pol, Mirella Kroest en _UNSUBSCRIBE_ (Dave Clarke & Mr Jones). De locatie “Amsterdam” had op zijn beurt dan weer Daniel Sanchez, Love Over Entropy, LUi, Malbetrieb, Nuno Dos Santos en Trippin Jaguar.

En dan was er nog “Salon” met Will Oirson, Max Ferdinand en Guido de Beer. Een wereld dus met een grote diversiteit aan DJ’s die allemaal hun eigen toekomstvisie aan de man zouden brengen in beeld en geluid. Voor de oren zoveel om te ervaren en voor de ogen niets te gek om te zien.

In de Chillmodus

Terug eerst naar het “Garden” momentje waarbij het vrolijke drietal hun lichaam niet direct in beweging had gezet maar lekker in een chillmodus op een grote loungebank. Toch lekker wanneer je in een natte novembermaand ook even ‘buiten’ kan gaan zitten met een muziekje erbij.

Ontspannen en genieten was het zeker, al werd helaas wel vrij vlot duidelijk dat de organisatie van deze toekomstreis er niet helemaal rekening mee had gehouden dat sommige bastonen niet helemaal geschikt zijn bij inpandige feestjes. En hoewel zoiets als een kleinigheidje kan worden gezien kan het voor bezoekers toch ook als storend worden ervaren omdat het gevoel in het lichaam niet altijd even prettig is.

Heerlijke flow

En voor je het weet sta je dan ineens op de locatie “Techno” in je eigen toekomst te dansen. Die zag er in ieder geval erg kleurrijk uit. Grote lampen en lasers zorgden voor een schouwspel waarbij met name de kleuren blauw en rood een hoofdrol zouden spelen. Het drietal liet zich lekker overweldigen door een zee van verlichting en heerlijke opzwepende klanken. Je hoefde even niet na te denken over het heden en ging vanzelf mee in de flow van de toekomst.

Een prettige toekomst dat was wel zeker, en de eerste uren eigenlijk ook (nog) niet zo heel erg druk. Verrassend was dat wel, want een volle bak was op dat moment al verwacht maar zou later nog zeker gaan gebeuren. Even genieten van de ruimte die je kreeg om de toekomstblikken te verwerken. Het drietal besloot na de eerste dansronde maar eens een rondje te maken door deze futuristische wereld van vermaak en plezier.

Achter deze stage van toekomstdansjes stonden een aantal – daar zijn ze weer!- loungebanken. Wat zou een gezellig indoorfeestje toch zonder moeten vraag je je bijna af. Populair blijven ze altijd want hoe graag een mens ook zijn/haar voeten gebruikt, een verwenning voor de rest van het lichaam (he he we zitten..) is dan op z’n tijd ook lekker. Drankje in de hand en een wereld van onbekende mensen om je heen. En voor je het weet zijn die onbekenden dan al snel helemaal geen onbekenden meer, en maak je een praatje met vele feestgangers die op dat moment het ook gezellig blijken te vinden om met jou te babbelen.

Een samenvatting van die leuke gesprekjes zijn best lastig weer te geven, al weet het drietal in ieder geval wel dat ze in de toekomst door vele anderen ook erg lief worden gevonden, goed bij elkaar passend en gezellig. En ze weten ook dat andere feestgangers ook erg graag vragen of je even op hun zitplekje willen passen waarbij je dan bij voorbaat al weet dat je dat voor 200 jaar kan doen omdat de vrager natuurlijk niet meer uit de toekomst terug zal keren 😉

Reis door de tijd

Net als bij de zomereditie was het in ieder geval duidelijk dat er bij Welcome to the Future opnieuw een vrolijke reis door de tijd zou worden gemaakt. De muziek was lekker, de prijzen waren relatief normaal, de toiletten goed voorzien en toegankelijk en loungebanken in overvloed.

Eenmaal in de avond werd duidelijk dat veel mensen graag een blik wilden werpen om te zien wat de toekomst hen zou brengen. Sterker nog, dat waren juist weer zoveel mensen dat het een goede vraag was of dit Warehouse pand niet een tikkeltje te klein was om iedereen goed te kunnen voorzien. Voor de organisatie dan ook een goede tip om in hun eigen future goed in de gaten te houden met betrekking tot het aantal reizigers en de locatie. Want hoe gezellig ook, wanneer de indoorruimten te vol worden kan het (bijna) vervelend zijn om een dansje te maken omdat het dan praktisch een kleine imitatie wordt van botsauto’s van de kermis in plaats van een heerlijke danswereld.

Maar ondanks de beperking van ruimte was het voor iedereen (en ook voor het vrolijke drietal) een heerlijke reis door de tijd. Een belevenis van heerlijke klanken en een plezierig kleurrijk schouwspel voor de ogen.

De toekomst werd een aaneenschakeling van gezellige rondjes lopen, dansjes maken, loungebanken bezetten en drankjes drinken. Geef me er een salaris voor en we weten hoe we onze dagen gaan invullen de rest van het leven hihi.

Het donkere heden

Helaas blijkt er ook in de toekomst nog altijd sprake te zijn van het begrip ‘tijd’. Best jammer eigenlijk, vooral wanneer je bovenkamer de wens heeft om het tijdens alle sensaties voor oren en ogen nooit te laten ophouden. Zoals altijd vloog ook nu weer de tijd in een rap tempo voorbij en voor ze het wisten was het al bijna een nieuwe dag en stond de tijdmachine klaar om ze terug te laten keren naar 2016.

Terug naar de tijd van lopen door kou en regen over donkere straten naar een metrostation. Terug naar de tijd waarbij je eigenlijk nog wel een paar uurtjes door had willen gaan om je voeten te verwennen. Terug naar de tijd waarbij je je tijdens de terugreis afvraagt of je dezelfde ervaring zou beleven op de loungebank thuis.

Nagenietend van de oor- en oogsensatie van deze middag en avond zat het drietal weer in hun eigen blauw-gele spoortijdmachine op weg naar het heden. Een vertraging hier en daar (laat me raden, blad op het spoor?) gaf ruimte om alle fijne indrukken te verwerken.

De chillmodus zou er voor de nachtuurtjes weer aan gaan komen. Nagenieten is immers ook plezierig. En door…naar het volgende feestje!

Foto door: Welcome to the Future

Volgend artikelVan Climax tot Qlimax