Intents festival beste dance festival 2015

Amsterdam – Vrijdag 15 januari j.l. werd voor de vierde keer live op Radio Decibel de Festivalchart Award 2015 uitgereikt. Intents Festival uit Oisterwijk werd door ruim 60.000 stemmers bekroond tot het beste dance festival van afgelopen jaar.

Vol trots nam Remko Hermans, mede-oprichter van Stichting de Kloontjes, en zijn team de award in ontvangst, uitgereikt door de Festivalchart host van dit jaar; DJ FUNKERMAN.

Naast de award voor het beste dance festival, waar ook City of Dance, Defqon.1 festival, Harmony of Hardcore en Wish Outdoor voor genomineerd waren, werden ook prijzen uitgereikt voor de acht special categorieën (zie kader).

DE KWALITEIT VAN FESTIVALS VERBETEREN

Het doel van Festivalchart is de kwaliteit van de Nederlandse festivals te blijven verbeteren op basis van feedback van bezoekers. Daarom deelt Festivalchart ieder jaar haar uitkomsten met de organisatoren van de beoordeelde festivals. ‘Met de feedback van ons platform kunnen dance festivals zich blijven verbeteren’ aldus Bas de Kok, oprichter van Festivalchart.

——————————————————–

TOP 5 DANCE FESTIVALS 2015

1. Intents Festival – Stichting de Kloontjes
2. City of Dance – You Dance
3. Defqon.1 – Q-dance
4. Harmony of Hardcore – Par-T events
5. Wish Outdoor – Wish events

SPECIAL AWARD WINNERS

– Beste line-up: Ground Zero
– Beste decoratie: Sensation
– Beste sfeer: Festyland
– Beste faciliteiten: Sneeuwbal festival
– Beste locatie: Beachland festival
– Beste prijs ticket: Obsession outdoor
– Beste logistiek: Loveland weekender
– Beste geluidskwaliteit: Freshtival

Volgend artikelReport: Dockyard Warehouse festival