Report 7th Sunday 2019: Een zonnig Pinkster geschenk

Altijd zon op 7th Sunday

Nederland ontwaakt na een aantal stormachtige dagen met onweer en regen. De zondag ontwaakt met een zonnetje, een geschenk uit de hemel voor veel 7th Sunday bezoekers. De dag begint zonnig en wij reizen af naar Erp.

Voor de 11e keer staat 7th Sunday hier weer op het programma. Stijf uitverkocht met 40.000 bezoekers en vorig jaar ook nog uitgeroepen tot het beste festival in de categorie “Grand” door de bezoekers van Festivalchart. Tijd dus om dit festival eens van dichtbij mee te maken.

Een laan van tokens

Wanneer we door de smalle straatjes van Erp rijden zien we waarom 7th Sunday een succes is geworden. Uit alle hoeken en straten stroomt jong en oud richting het festivalterrein, voornamelijk afkomstig uit de omliggende steden en dorpen.

Bij binnenkomst is het wat chaotisch bij de kluisjesafhaal (hier staat niet goed aangegeven waar je kunt pinnen) maar bij de tokens wordt deze verloren tijd snel ingehaald. In een laan van token automaten hebben bezoekers snel hun munten te pakken.

Van hangmatten naar rookbankjes

7th Sunday is, net als voorgaande jaren, weer prachtig aangekleed. Zo waan je jezelf in een complete stad wanneer je de eettentjes en barretjes bekijkt op het Meierijstadplein waar ook Studio Achterwerk en de 7e Hemel te vinden zijn. Aan alle details is gedacht, ook op het gebied van eten. Loempia’s, kroketten, ijsjes…alles is hier te vinden. In dit prachtige decor vinden we de (subtiel weggewerkte) rookbankjes.

Een nieuw fenomeen aangezien 7th Sunday vooraf op social al aankondigde een bezoek te krijgen van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Ook bij binnenkomt laat 7th Sunday je duidelijk weten dat het rookstaafje niet binnen opgerookt mag worden. Wij hebben geen overtreding gezien, nu maar hopen dat de boete (van € 13.500 per tent) niet is uitgedeeld aan de organisatie. Auw..

Knallen in TONderdome

Terwijl we langzaam naar de Mainstage lopen valt ons oog op een bijzonder apparaat. Als je snel zou kijken dan zou je denken dat 7th Sunday een installatie heeft neergezet om de hoeveelheid plastic bekertjes op het terrein te recyclen.

Maar nee..zodra we dichterbij komen horen we stevige hardcore en zien we wat rook uit de ton komen. Het blijkt een verborgen TONderdome area waar je een dansje kunt doen in een futuristische draaiende ton van lasers en rook..nice!

Een mainstage van wereldformaat

7th Sunday heeft dit jaar flink uitgepakt de mainstage. Met headliners als Dimitri Las Vegas & Like Mike, W&W, Nervo en Fedde le Grand heeft het Brabantse festival direct de allure van een Tomorrowland te pakken. Niet alleen de line-up, ook de mainstage is van wereldformaat.

Een gigantisch orgel van 30 meter, aangevuld met VIP decks, steekt triomfantelijk boven alle stages op het terrein van 7th Sunday uit. Het festival heeft het thema “The Seventh Symphony” tot in de puntjes doorgevoerd. Wanneer de avond valt zien we dan ook veel bezoekers naar het episch centrum trekken om niets te missen van deze imposante line-up en eindshow.

Met flink wat pyro effects en verlichting neemt Fedde le Grand moeiteloos het stokje over van Ummet Ozcan over. Ondanks zijn energieke set toch een lichte teleurstelling aangezien hij Salvatore Ganacci moest vervangen. Voor de mensen die Salvatore niet kennen, check even dit filmpje.

Oud en Nieuw in Erp

Wanneer de avond valt laat Fedde le Grand zien waarom hij een DJ van wereldformaat is. Met zijn uptempo beats brengt hij het publiek lekker in beweging zodat Dimitri Vegas & Like Mike de klus kunnen afronden. Wie beide heren wel eens live heeft gezien weet dat zij garant staan voor een feestje. Ook tijdens de eindshow maken ze deze verwachtingen waar en ontploft (tenminste zo voelde het) de mainstage uit zijn voegen.

Het voelt dan ook even alsof het oud & nieuw is wanneer de vuurwerkshow tot zijn climax komt. Grote kans dat de naaste buren in Erp hun klapstoeltjes hebben neergezet om van dit showspel te genieten. 7th Sunday heeft wederom bewezen mee te doen met de grote jongens en we zijn dan ook erg benieuwd hoe de organisatie dit volgend jaar gaat overtreffen.

Verslag door: Bas de Kok
Foto door: 7thsunday.nl

Volgend artikelReport Extrema Outdoor Belgium: Stormachtige Techno