Report Dance Valley: Een oase van energie

Vandaag is de dag: we gaan een kijkje nemen bij Dance Valley. Het festival wat inmiddels alweer zijn 24e editie heeft op het legendarische terrein van Spaarnwoude. Terwijl menig festival het veld moest ruimen blijft Dance Valley nog steeds als een huis staan, best knap in een tijd waarin de concurrentie moordend is. Als we het festivalterrein binnenkomen stappen we letterlijk in een vallei van dance. Het zonnetje schijnt en alle mensen zijn vrolijk. Niet alleen zij, maar ook wij hebben er zin in!

Een kleurrijk geheel

Meteen bij de ingang staat er een oude bus waar je een tattoo kunt laten zetten. Hier zijn de enthousiaste festivalgangers druk aan het bedenken hoe ze deze editie van Dance Valley kunnen vereeuwigen. De festivalgangers hebben erg veel moeite gedaan en hun mooiste outfit aangetrokken. Veel van hen zijn prachtig verkleed, wat veel bekijks trekt bij de andere bezoekers. Dance Valley 2018 start kleurrijk!

De magische wereld

We beginnen ons een weg door de vallei te banen. Verspreid staan podia waar muzikanten aan het spelen zijn. Door dit heuvelachtige landschap wanen we ons in een andere wereld. De buitenwereld valt helemaal weg en het enige dat telt is de fijne mensen, de muziek en het zonnetje.

Een oase van energie

Uiteindelijk komen we aan bij de mainstage. Deze stage ligt in een dal en vanaf de heuvels eromheen heb je een prachtig uitzicht over deze stage. Wanneer we hier aankomen is Fedde La Grand aan het draaien. Fedde Le Grand laat de heupen ouderwets los gaan met een heerlijke funky set. Hier zijn de bezoekers van Dance Valley voor gekomen! We gaan op de heuvel zitten en kijken uit over de mainstage. Zelfs de mensen die naast ons op de heuvel zitten kunnen niet stil zitten door de vibe die in de vallei hangt. Het lijkt wel een droom. Aan de sfeer is geen ontkomen aan. We kijken naar beneden en midden in de menigte ontstaat een flashmob waar steeds meer mensen aan mee doen. Een geweldig gezicht!

Intiem gaan op Crossover/Electric

Wanneer Fedde klaar is besluiten we om de rest van het festivalterrein te verkennen. We komen aan bij de ingang van een stage die niet meteen zichtbaar is. Door een smal bospaadje banen we ons een weg… Bij de kleine, afgelegen stage waar we uitkomen hangt een intieme sfeer en staan een tiental mensen te dansen op elektronische muziek. We verlaten deze stage pas als de avond is gevallen..wat een fantastische plek!

Voldaan met Lil Kleine

We gaan naar de Urban stage waar Lil Kleine met veel spektakel op het podium verschijnt. Zijn opkomst wordt erg goed ontvangen door het publiek. De nummers zelf zingen doet hij amper, maar dat lijkt de mensen niet uit te maken. Iedereen gaat los. De stage staat overvol. Het is duidelijk te zien dat veel mensen voor Lil Kleine zijn gekomen. Na een optreden van een half uur houdt hij het weer voor gezien, en laat de festivalgangers voldaan achter.

Cake me!

Na het optreden van Lil Kleine gaan we even op een hoge rots zitten waar je uitkijkt over de mainstage. Hier is Steve Aokie vrolijke, toegankelijke hitjes aan het draaien. Het zonnetje schijnt nog steeds en de sfeer is top. Plotseling gebeurt er iets hilarisch. Steve kondigt aan dat ‘cake me’ gaat beginnen. Er worden een tiental grote cakes het podium op gedragen en het publiek in gegooid. De feestende mensen vooraan vinden het geweldig! Steve weet als ras entertainer Dance Valley in te pakken.

Later op de avond genieten we nog van de optredens van Showtek en Moksi. Hoewel de avond ten einde loopt, geldt dit zeker niet voor de stemming. De feestgangers gaan dit laatste uurtje nog maximaal genieten van deze geweldige dag. Dance Valley, tot volgend jaar!

Verslag door: Joris Geurtjens
Foto door: Janneke Nooij, Dancevalley.nl

Volgend artikelReport Decibel Outdoor: Loslopend wild