Report Daydream festival: Nu verkrijgbaar in Nederland

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Daydream festival. Na jarenlang België als thuisbasis te hebben gehad besloot Daydream het roer om te gooien en neer te strijken op Aquabest, een locatie die we natuurlijk allemaal kennen van o.a: Extrema Outdoor en Lakedance.

Ook de opzet van het festival ging op de schop; naast een kleinere locatie (Lommel had een capaciteit van ruim 30.000 man) is ook het aantal dagen teruggeschroefd. En alsof dat nog niet genoeg was is ook de datum van het festival gewijzigd van april naar juli. Gelukkig bleek deze wijziging een schot in de roos voor de organisatie en bezoekers; door de aanhoudende warmte was Aquabest voor een dag omgetoverd tot het “Ibiza van Best”.

Voor ieder wat wils

Met 5 stages kwam de muziekliefhebber goed aan zijn trekken op Daydream festival. Naast de Maindream stage met grote namen als Nicky Romero, KSHMR, Showtek en Tony Junior kon je ook terecht bij de Bad Dream (leuke naam) en Dream Bucket voor de hardere stijlen, de Masquerade voor Techno of bij Daisy voor de dansbare hitjes.

Na een setje was er voldoende ruimte om even bij te komen op de vele hangmatten. Doordat de organisatie veel schaduw plekken had gecreëerd was het, ondanks de tropische temperaturen, goed vol te houden. Onder streng toezicht van de reddingsbrigade was ook een duik in het water mogelijk.

Best goedkoop

Onder de bezoekers waren opvallend veel Belgen die trouw achter de Daydream karavaan waren aangehobbeld. Dat de trouwe aanhang niet ontbrak was geen toeval aangezien de organisatie een busreis had georganiseerd waarbij je voor 1 euro op en neer kon reizen vanuit Lommel..briljant!

Het feest werd alleen maar beter voor de Belgen aangezien zij die dag de troostfinale van het WK voetbal wonnen van Engeland. Deze wedstrijd werd op verschillende schermen op het festivalterrein uitgezonden. De zwart, geel en rode kleuren domineerden dan ook op het strand van Aquabest.

Showtek brengt Daydream naar hoogtepunt

De act die er toch wel echt uitsprong was Showtek, het DJ duo afkomstig uit Eindhoven. Met een ijzersterke set sloten zij Daydream Festival dan ook in stjl af. Vanwege de droogte was er helaas geen eindshow maar dat mocht de pret niet drukken. Door het ontbreken van de eindshow stond het licht op groen voor Showtek om nog een kwartier langer door te gaan. Het was een heerlijke dag en we kijken dan ook terug op een heerlijk weekend.

Wat mij betreft is Nederland weer een mooi festival rijker en is Daydream een welkome aanvulling op het brede aanbod van festivals in Brabant. Of Daydream hun trouwe Belgische bezoekers kan behouden zal nog even de vraag blijven.

Wij zijn in ieder geval weer van de partij volgend jaar!

Verslag door: Pieter Smits
Foto door: Daydreamfestival.nl

Volgend artikelReport Milkshake festival: alle stoute pakjes verzamelen!