Report Decibel Outdoor: Loslopend wild

Onder Hardstyle liefhebbers is Decibel Outdoor al jaren een fenomeen – dit festival bestaat immers als sinds 2002. De reden dat het festival al zo lang bestaat? Die gaan wij vandaag uitzoeken! De echte nachtuilen kunnen van vrijdag tot zondag beuken (ook op de camping), deze reporters staan echter als frisse hoentjes alleen zaterdag op het terrein.

Verschrikte gezichten

We begeven ons per partybus naar de Beekse Bergen. Hier treffen we volgeladen auto’s aan met gezinnen en 50plussers die verschrikt opkijken van al het volk dat op ‘hun’ familiedag richting de Beekse Bergen komt. Een hilarisch gezicht! De gastenlijst plaatsen zorgen ervoor dat we snel binnen zijn. Hier voegen onze mede party animals zich snel bij ons via de reguliere ingang: soepel! We lopen door naar the Abandoned Church (Hardcore) en hier zit de sfeer er bij iedereen direct goed in, de rij kan letterlijk niet stil staan. Na een standaard rondje toilet, kluisje, muntjes halen én een plattegrond scannen zijn we klaar om te gaan!

Timetables zijn overrated

Één ding wat opvalt is de variatie aan stages op Decibel Outdoor. Overal waar je loopt kom je stages tegen in 5 verschillende area’s die bovendien super goed aangegeven zijn. Waar andere hardstyle feesten een meer ‘doom & gloom’ aankleding hebben komen de felle kleuren die Decibel Outdoor in zijn aankleding heeft je direct tegemoet. Het hidden forest bijvoorbeeld is écht in het bos waarbij je ’s avonds (wanneer de schemering komt) zigzaggend tussen de bomen, lasers en schommels door, zomaar binnen 10 meter 4 verschillende muziekstijlen tegen kunt komen. Wel even opletten voor loslopend wild (en boomwortels…).

Toch had je geen last van de vele stages: een dikke chapeau voor de organisatie! Het enige minpunt aan de hoeveelheid stages was dat het lastig was niet onderweg aan te haken bij een ander leuk feestje, terwijl je op weg was naar een act waar je stiekem voor kwam ;). Een timetable was op Decibel Outdoor dan ook sterk overrated.

Loslopend wild op Decibel

Een ander pluspunt is dat er overal plekken waren om je zere voeten even te laten rusten. Hier kon je heerlijk genieten van al het loslopende wild dat zich over het festival terrein begaf. Zeker als je aan ‘The Road’ gaat zitten kun je gemakkelijk de Pussy Parade zien maar ook foto’s van alle afgelopen edities bekijken. Ook hebben we hier meerdere DJ’s gespot die óf onderweg waren naar hun eigen set óf nog even de sfeer kwamen proeven.

Peacock & Sefa

Een van de must-sees was toch wel Mental Theo & Charly Lownoise die de tent afbraken op de Pussy Lounge en ons meenamen op een muzikale tijdreis door hun 25-jarig bestaan als DJ’s. Alle classics & nieuwe hits kwamen voorbij – een gegarandeerde hit voor zowel het oudere, als het jongere publiek – dat op Decibel af komt. Ook tijdens de eindshow waren er 3 places to be: op de mainstage (helloooo vuurwerkshow), de Pussy Lounge (The Grande Finale) óf in the Abandoned Church, waar de mensen rijendik buiten de tent te vinden waren om snoeihard af te sluiten met Dr. Peacock en zijn steeds populairdere (en giga getalenteerde) Sefa. Als die jongen volgend jaar niet op een main stage te vinden is dan eet ik mijn schoen op.

Waar is de afterparty!?

Eindoordeel? Decibel Outdoor doet op geen enkele manier onder voor andere festivals met dezelfde muziekstijlen. De sfeer is top en de line-up heeft alle toppers/klassiekers/rising stars waar je maar van kunt dromen. Minpuntje? Dat we na de high-energy afsluiters niet nog eeeeeven mee konden naar de camping voor de afterparty. See you next year Decibel!

Verslag door: Angela & Nick
Foto door: Decibel Outdoor

Volgend artikelDit zijn de beste dance festivals van 2018