Soenda Indoor; Zomers warm in de herfst

Soenda Indoor; Zomers warm in de herfst

Zou het nou veel anders zijn dan de laatste keer… Of misschien weer een zelfde setting maar dan met andere draaiers.. Een paar van die vragen dat in het viertal op kwam toen ze met de tjoek tjoek op weg gingen naar het midden des lands. To big city Utrecht!

Verandering van spijs is ook wel eens fijn. Daarom werd het tijd om gewoon eens halverwege uit te stappen. Niet naar het Amsterdamse deze keer, maar gewoon halverwege. Ja op naar Utrecht Zuilen. Menig trein fetisjist zou er bijna opgewonden van raken. Woehoe, het open koude perron van Zuilen, here we come 😉

Want koud was het op deze herfstavond inderdaad. Een winterjas kon goed aan, maar ach dat hoort feitelijk ook wel bij een indoorparty. Wanneer je in een zomers kleedje in november naar een binnenfeest kan gaan, dan moeten we ons nog meer druk gaan maken over de opwarming van moeder Aarde. Maar vanavond effe niet!

Fata Morgana

Met z’n vieren gingen ze dan ook braaf trein in en trein uit. Vanaf de laatste halte werd het druk, waarbij duidelijk was dat ze in ieder geval niet helemaal alleen de dansjes zouden gaan maken op de locatie Central Studios. Zou wat zijn twee zalen voor met z’n viertjes.

Na een korte wandeling vanaf het station werd echter wel heel erg duidelijk dat we niet alleen waren. Een grote wachtrij stond buiten tot aan de straat. Een mens zou er bijna een Eftelinggevoel van krijgen, alleen zouden we vandaag geen rondje Fata Morgana gaan maken. Hoewel, een heerlijke nacht met geweldige muziek brengt je toch een beetje in sprookjessferen.

Wachtende in de rij trotseerde we nog even een kort buitje (oh ja dat hoort ook bij herfst schijnbaar) en kwamen we bij de ingang van de studio. Intussen hadden we hier en daar al wat babbeltjes gemaakt met voor ons onbekenden, maar de sfeer buiten was al prima. Iedereen had er duidelijk zin in.

Bij het binnenstappen van de studio werd een legitimatiebewijs gevraagd. Wat ik natuurlijk volkomen begreep, want zie als beveiliger nou maar eens of die veertigjarige blogger voor je wel achttien is 😉 Dat hij vervolgens dat bij iedereen vroeg was dan wel een beetje jammer.

Eenmaal binnen konden we ons snel warmen aan de zomerse indoortemperaturen. Even vergeten dat het buiten donker, koud en nat was. Op naar de muzikale verhalenvertellers die ons deze nacht door zouden loodsen met een heerlijke beat. De nacht voor de voeten, zoals het hoort!

Gouden water

Nadat we de lockers hadden bewonderd (worden die dingen nou steeds kleiner?) en de muntjes waren gehaald werd het tijd voor een drankje. Ehhh ik weet niet wie er deze avond verantwoordelijk was voor de prijzen, maar schijnbaar had de bedenker een feestje te veel gehad of zo en er hoofdpijn aan over gehouden. De enige verklaring waarom je bijvoorbeeld voor een bekertje (geen flesje of fles) water een munt (€ 2,75) moest betalen. Mocht je dan nog de overtuiging hebben dat je de luxe had om iets van een merkachtig watertje naar binnen te kloeken dan kon je dat wel vergeten omdat de leidingsmaak er vanaf droop. En dan hebben we het nog niet over de andere prijzen gehad. Slechte beurt voor de bedenker van deze ‘het moet toch wel een 1 april grap zijn’.

Natuurlijk is zoiets geen verpester van een geweldige nacht, maar jammer is het wel dat een normaal commercieel belang wel een erg groot belang wordt. Er is in ieder geval één persoon achter de kassa erg vrolijk geworden de ochtend na het feest.

Met een drankje in de hand liepen we het land van Soenda binnen. Er was een verdeling van het nachtfeest over twee zalen met de namen Java en Komodo. Voor een mini momentje vroegen we ons nog af of er een gedachte achter zat, maar die vraag waren we eigenlijk alweer vergeten toen we de line-up van deze nacht gingen bewonderen.

De muzikale verhalenvertellers

Op de locatie Java konden de uitgelaten bezoekers zichzelf al dansend laten gaan met de dj’s Oscar Mulero, DVS1 & ROD, Rebekah, Answer Code Request en Ben Buitendijk, terwijl daarnaast bij Komodo je volledig in rook kon opgaan bij Dax J, Ansome (live), Paula Temple en Stranger. En ook al lagen de zalen direct naast elkaar met een flinke doorgang, de muziek was niet bij elkaar hoorbaar. Wat logisch klinkt, maar we hebben het wel eens anders meegemaakt.

Net als bij het vorige feest van Soenda, afgelopen september in Nijmegen, had de organisatie er ook nu flink werk van gemaakt om het heerlijke muzikale gebeuren flink te voorzien van een prachtige lichtshow tijdens de hele avond/nacht. Een explosie van kleurrijke lasers maakt het geheel toch net iets meer af dan wanneer je in een koude kleurloze zaal staat.

Na een eerste rondje door het sfeervolle Soendaland besloot het viertal voor een kort moment even alle indrukken rustig op zich in te laten werken. En zoiets kan je natuurlijk alleen maar doen op een oh oh oh wat word ik lui loungebank. Op een aantal bovenetages waren deze pontificaal uitgestald, dus dan moet je zoiets gewoon testen 😉

Buiten mocht het dan best fris zijn, maar binnen was het meer dan aangenaam en daar zaten we dan lekker op ons gemak te genieten van de muziek, sfeer en lichtentertainment om ons heen. Ieder feest heeft altijd een eigen line-up maar ook entourage en als frequent bezoeker van festivals en indoorfeesten blijft het altijd genieten om te zien dat muziekliefhebbers zich een dag of nacht volledig kunnen vermaken en de normale wereldse beslommeringen van zich af kunnen gooien.

Soenda in beweging

De nieuwe dag (ofwel nacht op dat moment) was inmiddels alweer een paar uurtjes oud en het feestende viertal had het zitvlak inmiddels verruild voor de dansvloer. Wanneer je dansen bij een feest officieel als sport mag zien dan heb ik geloof ik de afgelopen periode ruimschoots voldaan aan het dagelijkse half uurtje van beweging waar ze het altijd over hebben. Soenda Indoor was duidelijk opnieuw het juiste feestje om te genieten van al het niet dagelijkse.

De voeten bleven continu in beweging, zo nu en dan met een korte afwisseling om ook andere menselijke lichaamsdelen toch een beetje te plezieren. Op de loungelocaties werd het in de loop van de nacht steeds drukker, dus meer mensen waren op dit briljante idee gekomen.

Het was voor ons eigenlijk een “van-naar” feestje. Van dansvloer naar dansvloer en van loungebank naar loungebank, en oh ja van bar naar bar. En vervolgens was het cirkeltje dan weer rond genoeg om opnieuw te beginnen. De zalen waren inmiddels overvol en binnen werd het bijna zomers aangenaam. Dat er buiten nog wel eens een bui bleek te vallen had niemand in de gaten.

Al dansend en genietend tikte de tijd zichzelf helaas aardig weg. Time flyes when you having fun, het is soms ook zo letterlijk! Beetje bij beetje kwam het ochtendgloren alweer in zicht. Het nachtfeest het 7.00 uur als eindtijd aangehouden, waarbij dit voor menig hersenonderdeel misschien erg laat (of vroeg) mag lijken, maar de voeten zijn daar nooit zo van onder de indruk. Met een goede line-up gaan die gewoon vanzelf door.

Het gezelschap vloog van dj naar dj en van mede bezoeker naar mede bezoeker, want hier en daar werden er heel wat gezellige praatjes gemaakt. Tegen de klok van 7.00 uur kwam het moeilijkste moment van het feest. Nee geen vermoeidheidsdip, maar einde… Dat kan toch niet, een feest dat gaat eindigen.

Terug naar de winterjassenwereld

Met een zucht liepen de avonturiers heel langzaam richting de lockers. Door de winterjassen hadden ze het vermoeden weer naar de gewone koele natte wereld terug te keren. En tja, eenmaal de uitgang door werd dat toch wel werkelijkheid.

Gelukkig hoefden ze het niet lang koud te hebben want de organisatie had goed gezorgd voor meerdere bussen om alle muzikale avonturiers van deze nacht te vervoeren naar het Centraal Station van Utrecht. Dat wacht daar toch een stuk lekkerder en warmer dan op een openlucht tegelperron van Zuilen.

Aangekomen op het meest centrale punt van stationsland ging het viertal met een hapje en drankje nog even onderuit op een bankje. Het was verplicht wachten op de eerstvolgende trein, maar ach na zo’n heerlijke nacht bewegen was een momentje rust ook lekker. Daar zaten ze dan in totale zenstand

Een heerlijke nacht was voorbij gevlogen en Soenda had duidelijk ons hart gestolen. Een vast onderdeel vanaf nu van vele leuke feestjes! Met de rit naar huis zou een tijd van ontspanning gaan beginnen, al dromend van het volgende feest. En door….!!

Foto door: Soenda Indoor

Volgend artikelFuturistisch Warehouse decor voor WTTF