7th Sunday: Keuringsdienst van waarde

Zondag 4 juni 2017 was mijn eerste bezoek aan 7th Sunday festival dat al jaren wordt georganiseerd in Erp. Met 40.000 bezoekers (record aantal!) telt het mee met de grote jongens in de festival scene. Omdat de meeste bezoekers uit Eindhoven en omliggende dorpen komen staat het festival bekend als een gezellig festival waar altijd een soort van gemoedelijke “dorpse” sfeer hangt. Ik besluit vandaag eens te kijken of dit klopt en besluit mijn “Keuringsdienst van Waarde” bril eens op te zetten.

Voorpret in de auto

Vanuit Eindhoven vertrekken we met vijf man (gepropt in de auto) richting Erp. Eenmaal daar aangekomen zien we dat we niet alleen op weg zijn naar het festival. In alle auto’s was duidelijk de voorpret zichtbaar. Gelukkig was de doorstroom strak georganiseerd waardoor we amper stil hebben gestaan en al snel bij het parkeerterrein aankwamen.

Vanuit het parkeerterrein was het slechts een paar honderd meter lopen tot aan de ingang. Doordat er ongeveer twintig ingangen naast elkaar stonden, was ook hier de doorstroom perfect geregeld. Naast de vele beveiliging was ook de politie zichtbaar aanwezig. Maar toch blijft de fouillering een beetje een schijnvertoning. Want een hand die even voelt over je broekzakken, daar wordt volgens een dealer niet door afgeschrikt.

Vooraan op het terrein konden we direct een kluisje huren voor een paar euro. Iedere vriendengroep heeft voldoende ruimte aan een of misschien twee kluisjes. Ideaal om onze vesten in te bewaren, want ’s avonds koelt het toch behoorlijk af.

Muntjes of toch pinnen

Halte 2, de muntjes. Er stonden tientallen muntapparaten naast elkaar opgesteld, maar slechts een paar werkte met pin. Dus bij deze apparaten stonden aan het begin van het festival enorme rijen. Nadat ik een goed kwartier had gewacht om te kunnen pinnen, bleek er storing te zijn bij de persoon voor mij. Hierdoor kon ik helaas weer achteraan aansluiten bij een andere rij. Misschien kan de organisatie volgend jaar testen met draadloos pinnen bij de bar, iets wat momenteel door meerdere organisaties (bijv. Extrema) wordt toegepast.

Ook de aankleding van het festival zag er geweldig uit! Niet alleen de podia, maar overal waar je liep was de decoratie mooi op elkaar afgestemd. Zelfs alle eettenten stonden er stijlvol bij, iets wat je niet vaak ziet op de verschillende festivals.

Vier sterren voor geluid en logistiek

7th Sunday festival weet hoe ze een festival moeten organiseren. Naast de diversiteit van grote tenten en een mainstage was ook het geluid op de verschillende stages niet te hard. Fijn, vooral als je niet wilt dat 2 live sets door elkaar heen knallen of dat de buurman naast je niet verstaanbaar is. Ook op de drukte had de organisatie goed geanticipeerd waardoor er voldoende sfeer hing in de tenten en je niet als haringen in een ton je dansje moest doen, ofwel precies voldoende vierkante meters voor het aantal bezoekers. Hierdoor kon je ook snel een drankje halen aan de bar, een must wat mij betreft wat garant staat voor een betere sfeer (hoe meer bier, hoe meer vreugde)

Waar is de afterparty?

Ondanks dat het allemaal perfect was geregeld bij de grotere stages, trokken de kleinere stages mij toch meer aan. Hier hing simpelweg de beste vibe. Je kon leuk een dansje doen, maar je kon ook leuk buurten met bekende of

7th Sunday is voorbijgevlogen: ik was heerlijk aan het genieten, de tijd vergeten en voordat ik het wist was het 01:00h en ging de muziek uit. Voor mij had het feestje nog wel een paar uurtjes langer door mogen gaan. Het grootste gemis is in mijn ogen daarom ook ‘de afterparty’! Volgend jaar misschien..?

Was jij ook op 7th Sunday festival? Geef dan nu je beoordeling!

Report door: Max Evers
Foto door: 7th Sunday

Volgend artikelMandala festival: Een kleine vakantie in the middle of nowhere