Report Extrema Outdoor Belgium: Stormachtige Techno

Daar waar twee techno events in Nederland, Pleinvrees & Drift, vanwege onheilspellende weersvoorspellingen op voorhand al waren gecanceld – droeg het onstuimige weer op Extrema Outdoor Belgium juist bij aan een positieve opzwepende sfeer met enkele vermakelijke verbroederlijke situaties – hier later meer over πŸ˜‰

Muziekliefhebber pur sang

Dag lieve mensen, ik zal me even voorstellen. Ik ben Stephan Raetsen. Organisator geweest van OutRageous Festival in Leveroy. Muziekliefhebber pur sang met het accent op smerige maar voornamelijk guitige melodieuze techno deuntjes.

Samen met een van mijn festival maatjes, Desmond, arriveerde we iets later dan gepland op het terrein van Extrema Outdoor omstreeks 14:30 uur. Nog net konden we de laatste plaatjes van Amelie Lens horen, en wisten dat de spreekwoordelijke messen geslepen zouden worden op het strand bij Distrikt 2. Terwijl de laatste plaat werd uitgefade – snelde wij naar de perstent om onze spullen te droppen want er kwam een flinke bui aan.

Jezelf verliezen in de beweging van de bomen

Na deze bui zijn we rap de andere stages gaan verkennen. Wat mij opviel, is dat het festival sinds 2016, de laatste keer dat ik hier was, dezelfde indeling heeft maar wel flink gegroeid is. Qua afwerking zag het er allemaal verzorgd uit, alleen de grote Distrikt 5 stage vond ik een beetje tegenvallen. De donkere hekwerken gecombineerd met het zwarte dak vloekte met de natuurlijke omgeving tussen de bossen. Liever zou je hier een open stage verwachten zoals bij Dekmantel of Draaimolen Festival waar je jezelf visueel kunt verliezen in de beweging van de bomen i.c.m. de led-schermen.

Belgische saamhorigheid

Tussen de eerste en tweede bui door, liepen we na een kort toiletbezoek – die overigens zeer proper was – naar Distrikt 6. Het begon inmiddels weer te regen β€œlike cats & dogs” en de eerste modder buikschuivers werden ingezet om de Belgische grondkwaliteit eens grondig te testen. Mooiste moment was wel – mede door slecht (lees: geen) mogelijkheid tot toegang voor rolstoel bezoekers bij Distrikt 6 – hoe 8 man in de volle regen een man in een elektrische rolstoel de trappen op tilde.

Proper geluid op Extrema Outdoor

Rond 20:00 arriveerden we bij Distrikt 7. Vanuit de perstent aan de overkant van het terrein hadden we de melodieuze klanken die vanuit de Funktion 1 speakers over het water werden gedragen al kunnen horen. Ben zelf van mening dat Funktion 1 geweldige speakers zijn – maar ze passen beter bij een programmering zoals op Distrikt 2. De stage waar het geluid het minste was naar mijn mening.

Nadat we onze tweede maaltijd hadden genuttigd (burger & turkse pizza) – beide prima prijs/kwaliteit, maakten we aanstalten om terug te gaan naar Distrikt 5, en ons daar voor te bereiden op de afsluitende set van Stephan Bodzin. We bedachten ons dat het tof zou zijn om deze set vanaf de VIP waar te nemen, uitkijkende over de feestende mensenmassa.

De meester aan het werk

Niet veel later werden we uitgenodigd om met een select gezelschap mee te gaan naar het podium en op het podium de afsluitende set mee te maken. Dit lieten we ons geen twee keer vragen! Het was fantastisch om deze meester van zo dichtbij aan het werk te zien. Met wat vuurwerk door de tent heen kwam de set ten einde, en daarmee ook de festivaldag Extrema Outdoor.

Verslag & foto door: Stephan Raetsen

Gehoorde tracks:
Joyhauser – HydroChloride
Krystal Klear – Neuromancer
Cursus – Surrender (Jennifer Cardini Remix)

Volgend artikelDaydream festival: Inkakken is een speciaal biertje pakken