Milkshake festival: For all who love, regen of geen regen

Inmiddels een traditie: Milkshake Festival. Het vieren van de liefde en het leven in alle diversiteit die maar denkbaar is. Sinds vorig jaar niet 1 maar 2 dagen een uitzinnig feest waar alle unicorns die Nederland en omstreken rijk is zich verzamelen.

Op de ochtend van zaterdag 29 juli kijken we wat angstig uit het raam naar een dreigende lucht. Wordt het dit jaar Milkshake in de regen? Het blijft gelukkig droog en de zon breekt zelfs door. In een uiterst goede stemming begeven we ons naar het Amsterdamse Westerpark voor een dag feest for boys who love girls who love girls who love boys who love boys.

Uitzinnige, creatieve sexy outfits

Het festivalterrein is dit jaar wat overzichtelijker ingedeeld met het food court nu niet als aparte sectie maar juist integraal onderdeel van het geheel. Naast de diverse podia zijn er natuurlijk een cocktailbar, het reuzenrad, de onvermijdelijke rodeopiemel en nog veel meer mooie extra’s. De mooiste attractie van het festival is natuurlijk het publiek. Alle denkbare genders lopen in hun meest uitzinnige, creatieve en sexy outfits rond en het zindert overal van liefde. Het Vieze Poezendek heeft net als voorgaande jaren een prominente plek en right from the start hebben liefhebbers van urban sound hier een fantastische tijd.

Wut?Club en de Trut

Met een eerste biertje in de hand maken we een rondje langs Whambam Thankyou Ma’am, Wut?Club en De Trut. Bij deze laatste blijven we hangen. De Amsterdamse underground club heeft geheel in stijl zijn eigen wat duistere plekje waar je alleen via een lange gang van zwarte lappen kan komen. De sound is meer dan lekker en de perfecte start van wat een geweldige dag gaat worden. Helaas, het weer slaat om en al snel komt de regen met bakken uit de hemel. Maakt allemaal niets uit. Aan de bars worden poncho’s uitgedeeld en vele die hard party animals feesten in de regen door. Wij houden het droog in de grote zwarte tent van Transformer waar de crowd los gaat op de beats van Joost van Bellen.

De mooiste ervaring van de dag

De stage van Erwin Olaf is gelukkig ook binnen en hier is de sfeer nog uitbundiger en vooral sexyer. Met het weer komt het niet meer goed maar het lijkt niemand te deren. Met de regen kletterend op de tent bij de Now&Wow stage dansen we de avond in. Blij en tevreden begeven we nadat de allerlaatste set is gedraaid ons naar onze fietsen. Milkshake is en blijft hèt festival waar mensen ultiem zichzelf kunnen zijn en dat is misschien wel de mooiste ervaring van deze dag.

Foto door: Arnout van Krimpen
Verslag door: Daniel Jaspers

Volgend artikelSolar Weekend: Leven in een Solar bubbel