Ontwaken bij Awakenings

De lucht deed zich voorkomen alsof het een herfstdag was, maar de zomer bleek net een week jong. Ondanks de grijze wolken en druppels vanaf hun thuislocatie liet niemand zich niet van de wijs brengen. Het zou weer een dag worden vol avontuur!

Want slechte weersvoorspellingen of niet, wie houdt er nou niet van een dag met lekkere muziek en leuke mensen. We hoefden ook niet te vrezen voor een organisatie zonder enige ervaring, want Awakenings bestaat al sinds 1997 in ons land en is inmiddels ook het grootste technofestival. Men kent dus de spreekwoordelijke klappen van de zweep.

Aangekomen bij Spaarnwoude was het dan zover! Na een korte wandeling en de bekende plichtplegingen met tickets, controles en wat je allemaal dan nog meer hebt stonden we aan de poorten van Awakeningsland. We zijn wel wat festivals gewend, maar er is bij het woord “groots” ook echt niets gelogen.

DJ’s in overvloed

Voor ons lag een enorm terrein met een ware mierenkolonie aan vele mensen en toch zeker acht area’s om je optimaal te kunnen vermaken. Een groot festival vraagt natuurlijk ook om de nodige dj’s en je ziet er dan ook heel wat voorbij komen. Adam Beyer, Recondite, Joris Voorn, Markantonio & Luigi Madonna, Secret Cinema & Egbert Live, Sam Paganini, Chris Liebing, AnD, Fatima Hajji, Feel my bicep en zo zou ik de hele blog nog wel vol kunnen schrijven aan de vele namen van goede draaiers die het feestje van vandaag te bieden had.

Een feestje overigens van twee dagen (25 en 26 juni), waarvan we zelf hadden gekozen om te gaan voor het avontuur van de eerste dag. Maar het hele festival (beide dagen) was uitverkocht dus er zijn ook genoeg liefhebbers te vinden voor een heel weekendje weg! Maar we waren klaar voor het avontuur op de Spaarnwoudse locatie. Een groot terrein zorgt in de praktijk dan gelijk wel weer voor een klein dilemma, want… waar te beginnen ☺ Een willekeurige start bij Area W bracht de stemming er gelijk in.

De organisator van Awakenings was overigens niet geheel willekeurig te werk gegaan met het inrichten van de area’s en had bijvoorbeeld ook erg goed nagedacht over wat mensen prettig vinden om tijdens een leuk feestje te doen. Dansgelegenheden genoeg natuurlijk, maar zo stond er ook een aardige tribune met zicht op het grote podium die gedurende de dag vol zat met mensen om heerlijk te ontspannen. Dat klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig met de principes van een festival, want je komt er toch om te dansen zou je denken.

De hangplek voor festivalgangers

Maar dansen en ontspannen gaan uiteraard heel goed samen en wanneer je een tijdje lekker in beweging bent geweest is het ook heerlijk om voor kort (of lang) de lekkere muziek vol in je op te nemen en in je belevingswereld te laten komen terwijl je al kletsend onderuit zit. Een soort hangplek voor festivalgangers.

Vanaf de tribune hadden we ook een leuk uitzicht over een groot deel van het festivalterrein en was het eerder gebruikte woord ‘mierenkolonie’ echt van toepassing. Het festival was uitverkocht en dat kon je ook goed terugzien op het terrein. Juist omdat je het wat van bovenop bekeek. Met diverse area’s in het zicht, een heerlijke beat in je oren en (ook altijd terugkerend op menig festival) een kermisattractie werd het een geheel een mooi plaatje voor ogen en oren.

Toegegeven, we hebben een lange tijd op die locatie doorgebracht maar namen zeker ook de moeite om alle area’s op het grote terrein te bezoeken en te genieten van een scala aan artiesten. Poeh, nog best een aardige wandeltocht bij elkaar. Who needs de jaarlijkse grote wandeltochten in ons land wanneer je op sportief gebied al volledig je slag kan slaan bij een festival. Met openlucht area’s en diverse tenten was er een mooie mengeling van gezellige gebieden. Wel soms met een grote overgang van koud naar warm (buiten was het soms wat fris en binnen uiteraard bloedheet met alle mensen) maar ach dat mag de pret niet drukken.

We genoten optimaal van de optredens, de vele leuke mensen, de goed ingerichte omgeving. Een optimale sfeer alsof het een volledig zonnige dag was aan een strand, terwijl in werkelijkheid de lucht jammer genoeg grijs bleef met af en toe een fris briesje. De zon had duidelijk eigen plannen voor deze middag, maar kon ons gelukkig aan het eind van een mooie middag toch verrassen door een bezoekje te brengen aan Awakenings.

Met een lekkere beat in de zon

Vanaf de diverse locaties waren we inmiddels beland bij een klein centraal ‘dorp’ op het terrein wat vol stond met lekkere eetgelegenheden en bankjes. En terwijl de geur van eten ons tegemoet kwam genoten we gelijk van het warme zonnetje in de rug. Kijk, dat is zoals het hoort een optimale dag. Lekkere muziek, leuke mensen, een super sfeer en… de zon!!

Het is dan natuurlijk altijd spannend of die gele bol er trek in heeft om een tijdje te blijven hangen of snel te vertrekken, maar we hadden het geluk dat de muziek en sfeer ook in goede aarde viel bij het hemelse, want de lucht werd en bleef mooi blauw en de gele bol genoot mee van onze aardse muziek.

Teruggekeerd naar de tribune genoten we van alles wat er om ons heen plaatsvond, de heerlijke muziek en het lekkere zonnetje. Ook al viel de avond heel langzaam in, het was al een dag geworden waarvan je als mens stiekem de wens hebt dat deze nooit zal eindigen. Gewoon lekker genieten van alles wat je op dat moment meemaakt, ziet en hoort en even niet denken aan de vele dagelijkse beslommeringen waar ieder mens voor staat.

Wanneer je dan zo lekker ontspannen geniet van alle mensen en dingen om je heen dan vliegt de tijd (helaas) nog veel sneller voorbij dan je altijd realiseert. Heel langzaam begon namelijk zelfs het daglicht te verdwijnen. Wat krijgen we nou…is het al zo laat? Ehhh ja dus… Vanaf de dansplek waar we inmiddels lekker in beweging waren gekomen besloten we om nog een rondje te maken over het terrein. Enerzijds omdat je zoveel wil beleven en anderzijds ook uit praktisch oogpunt omdat het met het invallen van de avond ook wat frisser werd.

Met een drankje erbij werd een nieuw rondje over het festivalterrein ingezet. Op weg naar nieuwe ontdekkingstochten en andere werelden. Grappig zoveel verschillende werelden op één plek. Dat hebben we natuurlijk ook wel eens bij andere festivals gezien en ervaren, maar hier voelde het veel meer alsof iedereen al lang met elkaar bekend was. Een soort van reünie van festivalgenoten. Voor ons was dit een verse eerste keer, maar ik ken meerdere liefhebbers die er al jaren komen en geheel terecht zo konden we beleven!

Van tent naar open area en van open area naar een nieuwe tent liepen we al genietend van de muziek over het terrein. Van dj naar dj en van mensenmassa naar mensenmassa. Het was een goed gevuld terrein. Het daglicht had inmiddels al definitief afscheid van ons genomen voor deze dag en we besloten zelf om heeeeeeel langzaam richting uitgang te lopen. Het voordeel is dat je daarbij zelf lekker het tempo kan bepalen.

De gewone wereld..

Aangekomen bij de grenspost naar de normale wereld keken we nog even een keer om. Jeetje, terug naar een normale wereld met alle reguliere beslommeringen. Hoe moet dat nou.. Want wat een heerlijke wereld was dit. Een dag om op het lijstje te zetten van dingen die je terug wil laten keren in je leven. Waarover we dus nu al kunnen zeggen dat dit in 2017 zeker zal gaan gebeuren ☺

Voor de liefhebbers.. De editie van Awakenings volgend jaar vindt plaats op 24 en 25 juni 2017!

Volgend artikelDreamfields: Het walhalla van onbedrogen dromen