Ploegendienst: Broodje pulled work

Lekkere muziek, voldoende bier, harde werkers, sfeer, flauwe grappen..het klinkt als een ideale vrijdagmiddagborrel op de leukste werkvloer van Nederland. In werkelijkheid hebben we het hier over een festival: Ploegendienst!

Al een aantal jaren een vast icoon in de Bredase festivalscene en uitgegroeid tot een festival van formaat waarin ook de vrijdag is toegevoegd aan het werkrooster. Ondanks dat het festival de laatste jaren flink is gegroeid heeft het zijn (Brabantse) intieme karakter behouden en dat is een absoluut pluspunt.

Fiet Fieuw..

Aangekomen bij de ingang wordt mijn vriendin door twee bouwvakkers toegefloten “Hey lekker ding, je ziet er goed uit vandaag!”. Enigszins verbaasd draai ik mij om en zie ik twee vrouwen verkleed als bouwvakker. Een subtiel knipoogje van de organisatie om het thema nog meer kracht bij te zetten. Ik vind het briljant!

Zelfs de ingang is in stijl van het thema; een ingang voor de werkpaarden (reguliere tickets) en een ingang voor de luxe paarden (press/artist/crew). Wij nemen de ingang van de luxe paarden maar komen als snel tot de conclusie dat het druk is in de manege. Het is dan ook hard werken om de luxe paarden in het gareel te krijgen.

Zodra we het terrein op lopen lijkt het alsof we op vakantie zijn in eigen land. Een deel van de Galderse Meren is omgetoverd tot een dansparadijs met veel vrolijke mensen. We besluiten om naar Dimitri te gaan.

Ben under de indruk

Op het werkrooster zien we dat Dimitri in ploegendienst (back 2 back) draait met de nog onbekende Dj contest winnaar Ben Under. Aangekomen bij de Veilige haven dropt Dimitri een set met heerlijke diepe melodieuze tunes. Door de gecamoufleerde achterkant zien we dat de sfeer bij de Bouwplaats (mainstage) er ook goed in zit.

We dwalen af terwijl het boven ons steeds donkerder begint te worden. We horen een knal..onweer? Nee het is Ben Under die het stokje van (meester) Dimitri zonder moeite overneemt. Ben Under is op oorlogspad en strooit met klappers. Het publiek laat duidelijk blijken dat deze man een contractverlenging voor onbepaalde tijd verdiend..wat een held; Lekker gewerkt pik!

De intieme haven

Na de set van Ben Under blijven de voetjes vastgeplakt aan de grond van de Veilige haven. Het is inmiddels gaan regenen en de Veilige haven stage blijkt een van de weinige droge plekken op het festivalterrein. De insmeerbar is tot stilstand gekomen en veel harder werkers kiezen eieren voor hun geld..wij ook. We besluiten nog even te blijven in deze intieme haven.

Na een voldaan gevoel van de heerlijke set van Lovestad lopen we via de caravans van Stadsnomaden naar het Pompstation. Hier heeft Juan Sanchez het werktempo al aardig opgeschroefd en lijkt iedereen het natte Hollandse weer vergeten te zijn. Juan draait een mellow, doch stevige, space set waardoor we gemakkelijk worden meegevoerd in zijn trip. Twee uur later staan we weer buiten.

Als inwoner van Utrecht mag Nuno dos Santos niet ontbreken in mijn werkrooster. We zoeken hem op in een B2B set met Will Oirson. De mannen hebben niet veel tijd nodig om de Veilige Haven te doen ontploffen. Heerlijk!

Broodje Pulled work

We hebben honger gekregen van het harde werken en lopen via de R&B stage naar de food corner. Hier is van alles te krijgen; friet, hamburgers, tosti’s..you name it. Alles om de hardwerkende man weer op de been te krijgen. Wij stranden bij Tommy’s BBQ en bestellen een broodje pulled pork.

Na een hap zijn we verkocht. Dit is serieus het beste broodje Pulled Pork wat we ooit hebben gegeten. Normaal ben ik niet zo onder de indruk van voedsel maar deze mannen verdienen een promotie. Tot slot toppen we de dag af met de set van de Sluwe vos en Sandrien. Een heerlijke afsluiter van twee geroutineerde DJ’s in het vak. Met een (nog) goed gevulde buik pakken we de bus naar huis.

Ploegendienst..je bent een blijvertje! Tot volgend jaar!

Verslag door: Bas de Kok
Foto door: Ploegendienst

Volgend artikelDefqon: May the Nike Air Max be with you