Report: Klokgebouw verwelkomt Spinnin’ Sessions

Knallen met Spinnin’ in het Klokgebouw

Deze keer streek Spinnin’ Sessions, het live-concept van het platenlabel Spinnin’ Records, neer op Strijp-S in Eindhoven. Decor van dit feest was dit keer een unieke locatie, namelijk het Klokgebouw. Het klokgebouw is van oorsprong één van de oude fabriekshallen van Philips die tegenwoordig dienst doet als locatie voor verschillende evenementen, concerten en tentoonstellingen en plaats biedt voor maximaal 9000 bezoekers. Als dat geen knaller gaat worden!

Big Room & Deep House

De line-up van deze editie bestond uit meer dan 15 artiesten met een link naar het grootste platenlabel ter wereld. Zo namen onder andere Jay Hardway, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Quintino en Firebeatz plaats achter de draaitafels verdeeld over twee verschillende stages. De eerste stage was de Spinnin’ Sessions stage met een meer kenmerkende big room sound. De tweede stage was de Spinnin’ Deep stage waarbij de diepere stijlen meer centraal stonden.

De industriële setting die het klokgebouw met zich mee brengt gaf het feest een underground tintje waardoor er qua aankleding niet veel meer nodig was. Verder zorgde de voormalige fabriekshal voor een goede akoestiek wat het geluid zeer ten goede kwam.

Sam Feldt legt de kerst op de taart

Spinnin’ Sessions was een avond vol hoogtepunten. Toch was er één held die er met kop en schouders bovenuit stak; Sam Feldt, De nog jonge Sammy Renders (21) weet het Klokgebouw helemaal los te krijgen. Hij weet als geen ander hoe hij het publiek moet bespelen met zijn hits “Show me Love” en zijn onlangs gepubliceerde hit “The devil tears”. Met Sam Feldt als kers op de taart kijken wij terug op een geslaagde editie van Spinnin’ Sessions die vooral vanwege zijn locatie uniek was. Wat ons betreft mag het Klokgebouw vaker het decor zijn van dit label feestje.

Tot volgend jaar,

Reporters Thijs en Ruud

Foto door: tomdoms.com

Volgend artikelIntents festival beste dance festival 2015