The Colourful Seven van 7th Sunday

Al de hele week keken we uit naar 7th Sunday. Het festival was uitverkocht en de weersvoorspellingen waren goed. Dit beloofde een mooie dag te worden. En wat was het mooi! 7th Sunday is niet alleen een lust voor het oor, met en artiesten als Steve Aoki, Joris Voorn, Dr Lektroluv, Je Broer, Benny Rodrigues en Puinhoop Kollektiv, maar ook een lust voor het oog. De stages zijn prachtig, maar ook de rest van het terrein is leuk aangekleed en overal waar je kijkt, zie je sfeervolle, intieme plekjes met hangmatten en schommels.

Een kleurrijk hippie bos

We begonnen de dag bij de mainstage, heerlijk in het zonnetje en met de beats van Joris Voorn. Het thema ‘The Colorful Seven’ kwam hier al direct tot uiting in de kleurrijke stage van bijna 30 meter hoog. Omdat we het toch iets te warm vonden, zijn we het bos in gegaan. Waar afgelopen jaren nog een sprookjesbos was, werd nu een stage gehost door de mannen van Herrie met Gerrie. En zoals we van hen gewend zijn, zetten ze niet alleen een goede line up neer, maar besteden ze ook erg veel aandacht aan de aankleding en de show. Het bos was omgetoverd tot een kleurrijk hippie bos en de danseressen maakte het plaatje compleet. Hier kwamen we er ook gelijk weer achter dat 7th Sunday echt een Brabants feestje is met Brabantse gezelligheid.

Love is in the air balloon

Met de indrukwekkende line-up, was er eerder keuzestress dan dat je moest zoeken. Maar ook voor degenen die even wilden bijkomen of zich klaar wilden maken voor de volgende show, was er op het terrein genoeg te beleven. Naast de kermisattracties, kon je je laten versieren met glitters of een airbrush tattoo. Ben jij zo iemand die altijd iedereen kwijtraakt? Met een persoonlijke ‘love is in the air balloon’ wist je zeker dat jouw vrienden je terug konden vinden. Ook als je iets actiefs wilde doen, kon je je hart op met 360 graden Twister, peerpong of geblinddoekte stoelendans. En zelfs als je niks wilde doen, kon je je ogen uitkijken en werd je continue verrast door acts die over het terrein liepen.

Vegan..nahh..gewoon een zak patat

Na een paar uurtjes dansen, werd het tijd om wat te eten. Waar je vroeger op de festivals vaak niet verder kwam dan een zak patat of pizza, is het aanbod de afgelopen jaren flink gegroeid. Van vegan food, tot heerlijke broodjes Pulled pork en kebab. Toch blijft het een festival en met een biertje op zijn we toch voor de vertrouwde zak patat gegaan. Even een goede bodem leggen voor de rest van de avond, want we hadden nog wat uurtjes te gaan en er stonden nog een paar goede dj’s op het programma waar de voetjes van de vloer moesten.

Tigers everywhere

Naast de aankleding van het festival, is het natuurlijk altijd de grote vraag: Hoe zit het met de aankleding van de dames? Wat wordt de festival look van 2018? Dit werd eigenlijk al heel snel duidelijk, want er was geen ontkomen aan. Tijgerrokjes, tijgertopjes, tijgerjurkjes en tijger bandanas. Overal waar je keek zag je tijgerprintjes. Bij de ene goed gecombineerd en super hip, bij de ander net iets te ordinair. Maar ach, het is een festival en daar kan het niet gek genoeg.

We gaan gewoon nog even door

Waar de meeste festivals om 23.00 uur stoppen, gaat 7th Sunday gewoon nog wat uurtjes door. Om half 1 sloten de stages en kwam iedereen samen bij de main voor de eindshow. Door de drukte besloten we net voor het einde alvast naar de bus te lopen en de vuurwerkshow van een afstand te bekijken. Het was een prachtige dag en ook van een afstand was de vuurwerkshow een mooie afsluiter. Moe, maar zeker voldaan gingen we met de bus terug naar Eindhoven en keken we terug op een geslaagde dag. 7th Sunday, bedankt voor het mooie feestje en tot volgend jaar!

Verslag door: Karine Makkinje
Foto door: 7th Sunday

Volgend artikelPloegendienst: Broodje pulled work