The Flying Dutch: Knallen met Willem van Hanegem

Rood, wit en blauw.. Wij Nederlanders weten eigenlijk altijd wel een feestje te bouwen, en dat had de organisatie van het Flying Dutch festival ook heel goed in de gaten met een programma waar je toch U tegen zegt.

Op drie locaties in het land werd letterlijk kleurrijk uitgepakt met bekende namen zoals Oliver Heldens, Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell, Nicky Romero, Afrojack en ga zo maar even door. Een mens krijgt alleen al dorst van die namen, zonder een dj te zien 😉

Kleurrijke locaties

Iedere locatie had van de organisatie een eigen thema (kleur) gekregen. Zo stond rood voor het feest in Amsterdam, wit voor het evenement in Eindhoven en blauw voor de happening in Rotterdam. We kozen er voor om het blauwe spektakel in Rotterdam eens van dichterbij te gaan bekijken 😉

Op weg naar de grote havenstad bedachten we hoe gelukkig een mens kan zijn wanneer het de dag doorbrengt op een leuke locatie, een programma wat staat als een huis en niet te vergeten het zonnetje met een zeer aangename temperatuur. Dat er ook nog gezorgd zou worden voor ehh ‘entertainment’ in de vorm van een korte (maar krachtige) hemelse douchecabine konden we op dat moment niet voorzien.

Aangekomen op de place to be kwamen we na de bekende plichtplegingen op de plek waar het niet alleen bommetje vol was door de vele enthousiaste medebezoekers van het festival, maar had de zon ook alle ruimte ingenomen om te schijnen. Het was warm, echt warm, had ik al gezegd dat het warm was?

Wervelende optredens

De organisatie had veel moeite gedaan om een prachtig podium op te zetten zodat het voor de kijkers een schakeling werd van bewondering voor de super lichtshows (je ging bijna al uitkijken naar de avond) en natuurlijk de heerlijke muziek van de dj’s.

Lang nadenken over de temperatuur hoefden we ook niet want vanaf de start werden we getrakteerd op wervelende optredens. Neem nou een Martin Garrix met zijn heerlijke klassiekers en beat waardoor de stemming er ook direct in zit.

Een enorme kolkende mensenmassa kwam in beweging en de verkooppunten voor water draaiden ook gelijk overuren. Nauwelijks bijgekomen van de show van Garrix kwam er een andere muzikale dancegrootheid het podium op. Armin van Buuren! Hij had voor de gelegenheid special guest mr. Probz meegenomen.

Waren wij overigens nog netjes via het land naar het festival van vandaag gekomen, voor de artiesten was er uiteraard een helicopter geregeld. Net zoals artiesten zich jaarlijks bij het Bevrijdingsfestival zich afwisselen van locatie was dat natuurlijk voor vandaag ook aan de orde. Een ritje Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven (in willekeurige volgorde) is dan iets te veel van het goede. We stellen aan de organisatie toch graag voor ons de volgende keer ook met een heli op te halen hihi 😉

Met geweldige trance en house stelde Armin uiteraard niemand teleur. Wat eigenlijk toch best knap is, omdat veel mensen bij een artiest er toch druk op leggen qua verwachtingen. Met z’n allen genoten van duidelijk van de show. En dan bedoel ik niet alleen onze groep, maar de hele kolkende massa. Er zijn gelegenheden waarbij ik zelf niet graag in het midden van een veld sta.

Hollandse douche

We moesten even nadenken of het onderdeel was van de show, maar helaas kwamen er na het optreden twee kleine buien ons trakteren op enige verkoeling. Het duurde gelukkig niet te lang, maar de grote hoeveelheid water in korte tijd zorgde toch even voor een waterballet. Al schakelend naar de omstandigheden besloot de organisatie de optredens wel gewoon door te zetten. In Eindhoven waren de omstandigheden helaas – voor alle bezoekers daar – korte tijd slechter.

Maar in de mooie Rotterdamse stad hoefden we gelukkig niet lang te gaan kniezen over de korte hevige buien, want met het verschijnen van DJ Tiësto kwam het zonnetje terug van zijn (of haar?) plaspauze en konden we al soppend door met het bewonderen van de show.

Wil regen zo nu en dan nog eens een vervelende invloed hebben op een sfeer bij een mensenmassa, vandaag was dat gelukkig niet aan de orde. Misschien ook wel omdat mensen toe waren aan een beetje afkoeling buiten. Met een hernieuwd zonnetje in de aanslag was de sfeer echter opperbest in de nog altijd soppende/kolkende mensenmassa. Lets party!!

Willem van Hanegem

Tja, we kunnen natuurlijk blijven zeggen dat de achtereen opvolgende optredens geweldig waren, maar het is beter om gewoon de waarheid te zeggen. Het was super! De show van Hardwell zag er zoals verwacht gelikt uit, waarna het voor W&W nog best lastig zou worden deze te overtreffen.

Dus wat doe je dan.. dan haal je gewoon Willem van Hanegem als special guest op het podium 😉 Ehhhh wie? Voor de lezers die wat minder op hebben met voetbal of een jonge generatie van amper twintig. Er was eens een tijd dat deze man een voetbalgrootheid was. Google vooral even. Maar never change a winning formula willen we hierbij adviseren voor Willem hihi. Entertainment was het echter zeker, vooral omdat er ook werd gewerkt met zingende brandweermannen en een speeltuin waar kinderen mee dansten.

Jawel lezer, u zit nog altijd in de blog ten aanzien van het geweldige festival Flying Dutch. Dat u niet even gedesoriënteerd bent nu. Met het leuke optreden van W&W begon langzaam de zon afscheid van ons te nemen. Geen regen gelukkig, maar het daglicht werd spontaan wat gedempt waardoor een waar lichtschouwspel ontstond vanaf het podium.

Wat een lust voor het oog (en oor) was het geheel! We kregen bijna te weinig tijd om voor ons zelf leuke foto’s te maken.

Een knallend einde

Met het optreden van Nicky Romero rond de klok van negen werd heel langzaam de opmars ingezet door de Flying Dutch om de heerlijke dag spectaculair te eindigen. Het was een heerlijk optreden van Nicky en afgewisseld met de laatste dj van de dag (Afrojack) kwamen we bijna ogen te kort om twee geweldige shows vol bewondering te volgen.

Wat een heerlijke muziek en wat ging de menigte van mensen er geweldig in mee. De dag eindigde dus letterlijk met een geweldige show van vuurwerk. Het voelt dan altijd toch een beetje als een domper voor jezelf wanneer je ineens gewoon richting huis moet. Ehhh kunnen we niet nog even drie dagen doorgaan jongens

Al met al hebben we gewoon een super dagje gehad. Een geweldig festival met waanzinnig goede artiesten en – kleine uitzonderingen daargelaten – super weer! We hebben weer even extra energie om de werkdagen door te komen.

Op naar het volgende festival!

Volgend artikel10 dance festivals waar je nog nooit van hebt gehoord