We Are Electric: Genieten op zondag

Met de auto reisden we af naar We are Electric in Eersel. Direct na het verlaten van de snelweg arriveerden we op het parkeerterrein van recreatieplas E3 strand, zodoende een goed te bereiken locatie met de auto. Door de verkeersbegeleiders werd ons in het Brabants duidelijk gemaakt dat hier alles kan en mag, en dat het één groot feest is.

Buikglijdend het water in

De toon voor We are Electric was gezet. Deze toon werd verstevigd bij de ingang, een zonovergoten E3 strand in Eersel was het décor van We Are Electric. Een drie daags festival rondom een recreatie plas. Aan het ene kant van de plas stonden er vele slaaptenten en de andere kant diverse tenten en buitenpodia. En op het meer dobberde waterfietsen, kano’s en diverse andere vloten met festival bezoekers. Verkoeling moest nodig gezocht worden gezien de warme temperaturen. Diverse picknick tafels waren dan ook verplaatst naar de waterkant, zodat je in het water kon genieten van de muziek. Je kon zelfs buikglijdend het water in.

Met de voetjes in het zand

Festivals op een strand met temperaturen van 25 plus zorgen voor een goede sfeer; het geeft een vakantie gevoel. In je zwembroek genieten van muziek, verkoeling en leuke mensen. Dat de temperaturen hoog waren dat was ook duidelijk aan het aantal personen dat de verkoeling van de schaduw opzocht, en het aantal personen wat met een rood lichaam over het festival liepen ondanks de aanwezige ‘’insmeer service’’. De twee stages op het strand bleven hierdoor aardig leeg tijdens de middag uren. Tom Trago was de eerste op zondag die ervoor zorgde dat men met de voetjes in het zand ging dansen, laat dat maar aan deze man over.

Wachten op de headliner

Naast de schaduw en het water zorgde de binnen stages voor de nodige verkoeling. Falco Benz zorgde met zijn keyboard voor een intieme sfeer in de kleine Ride tent. Deze kleine tent stond vol en de muziek was heerlijk. Leuk om te zien dat één man achter een keyboard plezier heeft en dit overbrengt naar de menigte in de tent. De mainstage “Crash” van We are Electric is ook een tent, en de time table bevat pauzes tussen de optredens door. Doorgaans niet vaak te zien op dance festivals. Dit zorgt wel voor een festival sfeer met elkaar (zittend) wachten op de volgende DJ/Band. Op de mainstage stonden diverse namen o.a. Dr. Lektroluv, Goldfish, Pendulum en Mr Ozio. Deze laatste zorgden ervoor dat ook op zondag de tent los ging, door een gevarieerde set met veel herkenbare sounds.

Heerlijk genieten op de zondageditie

Omdat we op zondag aanwezig waren lag het aantal bezoekers lager dan de overige dagen. Ondanks het lage bezoekersaantal vonden wij de zondageditie erg goed. Heerlijk rondlopen op het terrein en rustig een bezoek brengen aan de diverse stages. De bezoekers die alle drie de dagen hadden afgetikt waren dan ook erg te spreken over We Are Electric. Dit heeft ons doen besluiten volgend jaar de tent mee te nemen om drie dagen te recreëren op We are Electric aan het E3 stand. Want gelukkig is de locatie ieder jaar hetzelfde en die is geweldig! De Dj’s, het publiek en de sfeer maken het af. Ook kent het zuiden niet veel dance weekenders wat WAE uniek maakt. Ook de ticketprijs voor 3 dagen lang plezier was uitstekend. Wat ons betreft 5 sterren voor ticket prijs en sfeer.

Was jij op We Are Electric? Geef dan nu je beoordeling.

Verslag door: Bas van Buuren
Foto door: Bart Heemskerk

Volgend artikelWish Outdoor maakt reputatie waar