Wildeburg: Het voelde als thuiskomen

De eerste editie van Wildeburg leek eigenlijk al te mooi om waar te zijn. Je zou denken dat een tweede editie dit onmogelijk kon overtreffen. Niets is minder waar. Het voelde als thuiskomen.

Verdwalen op Wildeburg is geen straf

Wildeburg 2.0 was een ware upgrade. Het dorp heeft dit jaar twee keer zoveel inwoners mogen ontvangen en het terrein was uitgebreid met meerdere stages. Bijzonder aan dit alles is dat het intieme en vrije gevoel nog steeds aanwezig was.

Met podia op het strand, aan het water, tussen de bomen en bamboe werd er op een redelijk klein gebied verschillende werelden gecreëerd. Smalle paadjes verlicht door gekleurde lampjes leiden je in het donker naar de verschillende locaties. Verdwalen op Wildeburg is geen straf. Bij elke stage staan ontzettend mooie creaties die functioneren als podium of dj-booth. Zoek op #wildeburg en je begrijpt wat we bedoelen!

Levend kunstwerk

Ook dit jaar hebben we onze ogen goed de kost gegeven en verbaasd over de creativiteit die vloeide. Wat betreft de aankleding van het festivalterrein alleen maar lof. Samen met de uitgedoste paradijsvogels werd er een levend kunstwerk gecreëerd. Dit collectief had maar één doel: een waanzinnige tijd met elkaar beleven. En het duurde natuurlijk veel te kort.

Vers geschminkt smoeltje en gaan

Op elk moment van de dag én in welke staat dan ook kun je op Wildeburg je hart ophalen. Met Hakuna Matata door de speakers zorgen de early birds van Moyee koffie voor een dag zonder zorgen. Liever een verse juice? De brakfiets trapt je dagelijkse portie vitamines bij elkaar.

Na een plons in de Jupiler jacuzzi en een vers geschminkt smoeltje gaan de laarzen aan. Klaar om te gaan en vooral proberen niet te stoppen. Want dat kan. Van diepe minimalistische techno sets bij de Helling, elektronische geluiden uit het Bamboebos tot house en dance beats op het Strand.

Bijkomen is geen optie

Waar en wanneer je wilt kun je verdwalen in de diversiteit van muziekstijlen die je ter ore komt. Bij Hutje Mutje werd er op disco gedanst en hitjesliefhebbers konden op het festival ook hun hart ophalen. Zelfs niet bij de Wild live stage, waar livemuziek wordt gespeeld of een nootje meezingen kan in de Karaoke bar.

Er valt zoveel te ontdekken dat bijkomen geen optie is. Begeven de benen het toch? Dan volg je een lezing of workshop, speel je een potje Halli Galli of sluit je aan bij het kampvuur met broodje pulled pork.

Niet in woorden uit te drukken

Deze drie dagen zijn eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Het was een waanzinnige droom die even werkelijkheid wordt. Konden we ons nu nog maar even omdraaien. Organisatoren, vrijwilligers en mede-Wildeburgers: bedankt voor het vertrouwen en de vrijheid in het paradijselijke oord.

Was jij ook op Wildeburg? Geef dan nu je beoordeling: http://bit.ly/2uHbkZP

Tot volgend jaar Wildeburg.

Foto door: Wildeburg
Verslag door: Jantine Agterhuis & Jasmin Lukkes

Volgend artikelMilkshake festival: For all who love, regen of geen regen