Wish Outdoor maakt reputatie waar

Sinds 2013 is WiSH overgestapt van een tweedaags festival naar een weekender. Hierom mochten we op vrijdag al aantreden. Met Beek en Donk als geboortegrond was dit een thuiswedstrijd voor mij.

Wish maakt reputatie waar

Ik begon mijn Wish avontuur dan ook al op vrijdag bij een van de kleinste stages op het terrein. Rewind Amsterdam hostte hier de stage. Oude klassiekers werden feilloos gemixt met nieuwe hitjes tot een zwoele sound waar het publiek zichtbaar van genoot. Toen de schemering zijn intrek deed, verlieten we Rewind om na een korte verkenningstocht over het festivalterrrein de mainstage te aanschouwen.

De reputatie die WiSH de laatste jaren heeft opgebouwd betreft podia is ook dit jaar meer dan waar gemaakt (ter info: Wish Outdoor won diverse awards voor beste decoratie). Decor, licht, geluid. Het klopte allemaal en viel als een puzzel samen. Om 01:00 werd het laatste plaatje gedraaid, waarna het festivalterrein snel leegstroomde.

Na regen komt zonneschijn

Ondanks een flinke regenbui in de nacht van vrijdag op zaterdag, had het terrein er weinig onder geleden. Het was op zaterdag goed begaanbaar. Dag twee op WISH begon bij de countryclub. Dit is een kleine area waar Spitsnoise stond te draaien. Hij blies het dak er letterlijk vanaf. Bezoekers kwamen snel op de BPM’s af, waardoor het in mum van tijd vol stond. Na het hardcore geweld, zijn we bij de twee mainstages gaan kijken. Opvallend was dat de EDM mainstage moeizaam op gang kwam. De hardstyle mainstage was vanaf het begin goed gevuld en naarmate de dag versteek werd die alleen maar drukker.

Headhunterz sluit de zaterdag in stijl af

Na een korte pitstop bij het eten kwam ik per ongeluk uit bij Woetstok. Melodieuze tonen met diepe bassen galmden hier uit de speakers. In deze area genoten muziekliefhebbers van elkaar en de zonnestralen die achter de wolken vandaan kwamen. Na een tocht over het terrein langs alle stages kwam ik uit bij grootste tent, waar Ace of Spades draaide. WiSH had in samenwerking met Paaspop dit nieuwe concept bedacht. Lang ben ik hier niet gebleven.

Omdat we toch nog even van het zonnetje wilde genieten besloten we om naar de Hardstyle Mainstage te gaan waar Brennan Heart aan zijn set bezig was. Die stage beviel ons goed en daar hebben we eigenlijk gestaan totdat Headhunterz begon op de andere mainstage. Op Defqon had Headhunterz bekend gemaakt dat hij terug wilde gaan naar zijn oude genre, Hardstyle. Ik was dus erg benieuwd met wat voor spektakel hij zou komen.

Met oude hardstyle klassiekers en nieuwe platen knalde hij het laatste uurtje van zaterdag door. Het laatste kwartier was gereserveerd voor de eindshow. Anders dan voorgaande jaren, werd deze show op één stage gegeven in plaats van twee. WiSH werd afgesloten met goede muziek en bergen vuurwerk, waar duidelijk niet op bezuinigd was.

Wish is voor alle generaties

Nog niet helemaal bijgekomen van zaterdag, waren we zondag wederom present. Deze slotdag staat bekend als ‘familiedag’. Het programma bevat meer live acts en minder dance. Ook is er die dag geen minimumleeftijd. Veel bezoekers kwamen ook uit de lokale dorpen rondom Beek en Donk. Ze genoten van het mooie weer en de muziek van verschillende acts als De Jeugd Van Tegenwoordig, DI-RECT en Mental Theo. Het was leuk om te zien hoe de nieuwe generatie los ging op verschillende muziekstijlen. Ik kijk dan ook terug op een geslaagde weekender en kan Wish dan ook zeker aanbevelen, zeker als je een combinatie wilt van massaal en intiem.

Wat vond jij van Wish Outdoor? Geef nu je beoordeling via onze website: http://bit.ly/2sZSFI2

Verslag door: Elwin van den Eijnden

Volgend artikelExtrema Outdoor: kleiner maar fijner